Hotel Chisinau

Hotel Bella Donna Chisinau, in centru Chisinau. Ofera bronare Hotels Chisinau on-line, arenda masinilor Chisinau, arenda auto in Aeroport Chisinau, tururi Chisinau, turism Moldova: Tururi vinicole Moldova, reduceri speciale Anul Nou, cazare Hotel Bella Donna. Transfer Chisinau, transfer aeroport Chisinau, oferta de ultima ora Hotels Chisinau, bronare avia biletelor, organizare conferentilor Chisinau.

Hotel Chisinau Hotel Chisinau

En Ro Ru It Fr

Hotel Chisinau, Rent a car

Hotel Chisinau
info@hotelbelladonna.md

Phone.: +373 22 548207
Phone/Fax: +373 22 548514
Skype:belladonnamoldova

Gsm: +373 79062985
Hotel Chisinau
Home Camere Facilitati Rezervare Contacte Turism GuestBook
 • Oferte Speciale24 februarie - Azi e Dragobetele, se saruta fetele…24 februarie - Azi e Dragobetele, se saruta fetele… 24 februarie - Azi e Dragobetele, se saruta fetele… Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor Dragobetele Hotel BellaDonna felicita toti indragostitii si va doreste dragoste adevărată și vă urează să păstrați iubirea căci ea aduce prosperitate, fericire și împlinire sufletească, astfel sunt invitati pe 24 februarie toti indragostitii pentru o escada romantica de a-si exprima sentimentele de dragoste,special pentru tine si jumatatea ta!

Doar la noi puteti savura bauturi fine, sampanie aromata si bucate pregatite cu mult gust.
Pretul ofertei este de 65 euro si include:

-Cina romantica la lumina luminarilor + delicioasa Prajitura a Indragostitilor + o sticla de sampanie
-Camera in hotel amenajata cu luminari aromate si petale de trandafiri.
-Micul dejun

Daruitii jumatatii dumneavoastra o seara de neuitat intr-o atmosfera presurata cu cuvinte dulci si stropi de iubire doar la hotelul Bella Donna!!!

24 februarie - Azi e Dragobetele, se saruta fetele…
Pe 24 februarie se iubeste. Se iubeste in stilul dulce romanesc, in cel mai curat si mai intens mod. Prilej de bucurie si bunastare, Dragobetele reprezinta una dintre cele mai frumoase obiceiuri stravechi ale poporului roman.

“Logodnicul păsărilor”sau “Năvalnicul”, cum mai este cunoscut în tradiția noastră, Dragobetele este patronul dragostei și al tinereții, un fel de Cupidon al celor care trăiesc în Moldova și care ne aduce dragostea și apără pe cei ce se iubesc.

Se sărbătorește pe 24 februarie. Dragobete , fiul Dochiei, era considerat a fi o divinitate mitologică, patron al tinerilor îndrăgostiţi, ce poate fi asemuit cu zeităţile dragostei de la vechii greci şi romani (Eros si Cupidon). Cândva, încă în sec. XVIII-XIX evenimentele acestei zile decurgeau în felul următor.

Încă de dimineaţă, tinerii, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, se întâlneau în centrul satului sau în faţa bisericii şi, dacă timpul era favorabil, porneau cântând în grupuri către pădure sau prin lunci în căutarea ghioceilor şi a altor plante miraculoase. Fetele strângeau viorele şi tamâioasa, pe care le păstrau la icoane, fiind folosite apoi în diverse farmece de dragoste. Tot în aceasta zi, femeile tinere si fetele strângeau zapada, din a carei apa, prin topire, îsi faceau rezerve pentru a se spala peste an.

Ca sa ramâna întotdeauna frumoase si sa fie mereu iubite. Dragobete era si patron al bunei dispozitii: tinerii petreceau acum la o casa, în limitele unei morale desavârsite, fetele se înfruntau cu acuzatii de farmece facute pe ascuns pentru atragerea iubitilor, dar totodata se rosteau juramintele iubirii, Dragobete fiind de multe ori punct de plecare pentru viitoarele casnicii.

Dar Dragobete era si un fel de "nas cosmic" al pasarilor de padure, din moment ce se credea ca acestea începeau sa se împerecheze din aceasta zi, din aceasta zi cautându-si cuiburile. De multe ori, flacaii petreceau din plin de Dragobete si prin satele vecine, ca sa le mearga bine peste vara.

De Dragobete, atat baietii, cat si fetele au datoria de a se veseli.Este obliogatoriu ca in ziua de dragobete barbatii sa se afle in relatii bune cu persoanele de sex femenin.Barbatii nu au voie sa necajeasca femeile caci astfel ii asteapta o primavara cu ghinion si un an deloc prielnic.In noaptea de dragobete se zice ca daca fetele stiu sa rosteasca anumite cuvinte potrivite,si isi aseaza busuiok sub perna,ele i-si pot visa viitorul sot.
  Romantic Night Romantic Night • Oferte Speciale
 • Oferta Speciala
Savurati cele mai bune oferte ale hotelului
Bella Donna Chisinau Moldova
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hotel Chisinau Hotel Chisinau
© 2008-2015 Hotel Bella Donna Chisinau toate drepturile rezervate.
Pentru propuneri si informatii va rugam sa contactati hotelul.
Hotel Chisinau Hotel Chisinau