Hotel Chisinau

Hotel Bella Donna Chisinau, in centru Chisinau. Ofera bronare Hotels Chisinau on-line, arenda masinilor Chisinau, arenda auto in Aeroport Chisinau, tururi Chisinau, turism Moldova: Tururi vinicole Moldova, reduceri speciale Anul Nou, cazare Hotel Bella Donna. Transfer Chisinau, transfer aeroport Chisinau, oferta de ultima ora Hotels Chisinau, bronare avia biletelor, organizare conferentilor Chisinau.

Hotel Chisinau Hotel Chisinau

En Ro Ru It Fr

Hotel Chisinau, Rent a car

Hotel Chisinau
info@hotelbelladonna.md

Phone.: +373 22 548207
Phone/Fax: +373 22 548514
Skype:belladonnamoldova

Gsm: +373 79062985
Hotel Chisinau
Home Camere Facilitati Rezervare Contacte Turism GuestBook
 • Turism

Desi are o suprafata mica, Republica Moldova dispune de un considerabil potential turistic, reprezentat, intii de toate, de aspectul geomorfologic al teritoriului o neobisnuita diversitate de rezervatii peisajistice sau landsafturi naturale si monumente geologice unice, de valoare europeana si mondiala.


Formele prioritare ale turismului practicate in ultimul deceniu in Republica Moldova sint turismul rural, vitivinicol, cultural, de sanatate si frumusete.


Turismul rural


rural

Comunitatile agricole si pitorestile in satele noastre pot oferi diferite servicii turistilor care doresc sa se odihneasca in sinul naturii:


cazare in case traditionale de tip rural;
posibilitatea de incadrare in activitati si preocupari rurale;
familiarizarea cu folclorul, distractiile si traditiile locale;
familiarizarea cu mestesugurile practicate in localitatea data, precum si posibilitatea de participare la procesul mestesugaritului;
posibilitatea de procurare a produselor mestesugaresti.

Roua Codrilor Moldovei

Va invitam sa descoperiti Moldova in tot specificul si frumusetea sa. In primul rind am dori sa va propunem o vizita la Fabrica de vin din Cojusna, unde veti face cunostinta cu etapele tehnologice implicate in procesul de productie. Salile de degustare sunt concepute intr-un stil arhitectural neobisnuit, care va indeamna sa savurati vinurile propuse de viticultorii locali. Moldova este celebra nu numai pentru traditiile sale in domeniul vinificatiei, ci si pentru cele mai vechi manastiri ale sale. Va propunem sa vizitati cele mai vechi manastiri ale Moldovei Capriana (1427), Varzaresti (1420) si Hincu (sec. 17).

folclor vezi mai mult.manastire hirjauca

Tur Manastirile Moldovei


Turul prin manastirile moldovanesti este concentrat pe regiunea Calarasi si cuprinde toate cele patru manastiri incluse in traseu: "Raciula", "Frumoasa", "Harbovat", "Hirjauca".

vezi mai mult.manastire hincu

Tur Chisinau Capriana Hincu


Acest traseu turistic va trece in mod prioritar prin padurea "Codru". In aceste locuri pitoresti sunt situate citeva manastiri importante din Moldova, si anume "Capriana" si "Hincu".

vezi mai mult.cricova cricova1

Colectiile de vin


Moldova are un patrimoniu de productie vitivinicola mare, vizitatorii pot alege oricare dintre 15 colectii stocate in beciuri. Cantitatea totala de vin depozitata in beciuri variaza de la 10-50 de mii la 1 milion de sticle de "divin" si vinuri.

vezi mai mult.manastire soroca

Moldova-infoturistica! 5 locuri care merita de vazut!


Welcome!
De ce Moldova?
R.Moldova este situata intre Nistru si Marea Neagra la Vest, la Nord riurile Nistru si Ceremus si la Sud fluviul Dunarea,riurile Milcov, Putna si Siret. Aflindu-se in Sud-Estul Europei, Moldova are granite cu Romania la Vest, iar la Nord, Sud si Est vecineaza cu Ucraina.

vezi mai mult.Tour Chisinau-Leova, (Valul lui Traian) Cahul The Lower Prut, Albota , Besalma, Chisinau

In partea de sud a Moldovei de la Nistru la Prut este situate "Stepa Bugeacului". Din punct de vedere istoric, Bugeacul a fost delimitat de Valul lui Traian la nord, de Dunare si Marea Neagra, la sud, de Dealurile Tigheciului de la vest, si riul Nistru la est, a fost cunoscut sub numele de Basarabia istorica. Pe aceasta portiune mici de teren, veti descoperi o multime de lucruri despre istoria Moldovei.

folclorExcursia va incepe la Chisinau (capitala Republicii Moldova, centrul istoric, cultural, politic, educational din Moldova), in timpul modul nostru de a Leova vom trece prin frumoasa zona din Codri, cea mai mare padure din Moldova. Aici se deschide pentru prima data panorama pitoreasca a raului Prut. Raul Prut formeaza un lac impresionant, unde puteti vedea specii rare de pasari precum egrete, berze si pelicani, si alte plante care sunt incluse in Cartea Rosie a Moldovei. Pentru mai mult de 75 km drumul serpuieste de-a lungul raului de la Leova la Cahul, unde puteti vedea un fragment din "Valul lui Traian de Sus". Orasul Cahul este deasemenea, o zona balneo-climaterica cu ape minerale termale. Deci, vom vizita sanatoriul, Nufarul Alb, vom admira colectia muzeului local, precum si spatii verzi cu mici rezerve de plante medicinale in apropierea orasului. vezi mai mult.Drumul Vinului In Moldova

Este lesne cunoscut inca din timpurile starvechi ca pe podgoriile moldovenesti se obtin roade bogate de struguri de masa, cu valoroase calitati curativ-dietetice, precum si vinuri naturale pentru cele mai rafinate gusturi. Aici fiecare oaspete a Republicii poate gusta din dulceata, aroma, buchetul atit a vinurilor din soiuri europene recunoscute, cum sint Chardonnay, Pinot, Riesling, Cabernet, Aligote, cit si din vinuri de calitate autohtone, din struguri de Rara Neagra, Feteasca, Plavai.

drum1 Denumirile acestor bauturi se atribuie fie conform denumirei vitei de vie a carei roada a fost utilizata pentru producerea vinului respectiv, fie conform denumirii vinariei. Vinariile Moldovenesti, Purcari, Cricova, Ciumai, Romanesti, Cojusna, Milestii Mici si Vinurile Moldovei s-au facut cunoscute pe piata internationala, fiind deopotriva pretuite atit la mesele regale cit si pe mesele fiecarui din noi, in saloanele de lux si la expozitii. vezi mai mult.Vinarii vermut

Vermuturile. Vinurile Balsamice si Heresul


Se considera ca cele mai bune vermuturi sunt in Italia, dar si cele produse in Republica Moldova sunt foarte apreciate atit de catre experti si consumatori. Uneori expertii considera ca vermuturile din Moldova au calitate mai superioara din motiv a individualitatii sale, la producerea acestora fiind folosite o varietate de flori, mirodenii si plante si radacini de copaci.

vezi mai mult.Turismul vitivinicol


Podgoriile noastre, de asemenea, constituie un important obiectiv turistic din sectorul rural. De secole, in Moldova s-au format bogate traditii de cultivare a vitei-de-vie si de producere a vinului.
In prezent, in tara functioneaza 142 fabrici de vinuri. 23 dintre acestea dispun de conditii si experienta in ceea ce priveste primirea vizitatorilor.
Aici turistii au posibilitatea de a lua cunostinta de tehnologia producerii vinurilor, de a urmari cum sint imbuteliate si, desigur, de a gusta produsul finit.
Prin calitatea lor, multe dintre vinurile produse in tara noastra se bucura de o buna reputatie pe plan international.


wine

Ca Tara vitivinicola, Republica Moldova ofera sansa alegerii unor rute preferate, aaa iniit turistii pot vizita, dupa dorinta, beciuri si orase subterane, vinoteci, intreprinderi de prelucrare primara a vinului, de producere a sampaniei, divinului, heresului, balsamurilor etc.
Fabricile de vinuri, in ansamblu, facind parte din ruta turistica "Drumul vinului in Republica Moldova", prezinta o esentiala motivatie de a ne vizita tara.
Ele constituie un mijloc de promovare a celui mai bun produs turistic autohton. see more.

Turismul cultural


Republica Moldova dispune de un bogat patrimoniu cultural, care poate fi cu succes valorificat in turism.
In total, au fost identificate 140 de monumente ale patrimoniului cultural, care pot fi incluse in circuitul turistic.
Cele mai timpurii monumente sînt asezarile geto-dacice si fortificatiile romane.
O diversitate de atractii pentru turisti ofera vestigiile fortificatiilor medievale, diverse complexe arheologice, in primul rind, Orheiul Vechi, manastirile rupestre, conacele boieresti si casele taranesti.
Si in capitala tarii exista un numar impunator de monumente, exemple reprezentative ale arhitecturii locale din secolele XIX si XX, capabile sa trezeasca interesul turistilor.


folclor In Republica Moldova functioneaza 87 de muzee, ele avind bogate colectii de exponate.
In plus, cele mai multe din acestea sint amplasate in cladiri de o deosebita importanta arhitecturala.
In temei, muzeele sint destinate unui contingent special de vizitatori, insa, cel putin 20 dintre acestea, merita atentia publicului larg.


Un punct atractiv al produsului turistic national il constituie varietatea culturilor din diverse zone ale tarii.
Republica Moldova prezinta un amalgam de nationalitati si culturi, deci, de traditii, limbi vorbite, folclor, bucatarie etc.
In tara exista circa 880 de grupuri folclorice, o buna parte din ele reflectind traditiile specifice regiunii si originii lor.
Merita a fi mentionat si artizanatul national - atit ca valoare culturala, cit si ca produs de mestesugarit propus spre vinzare.


Turismul de sanatate


health

Statiunile balneoclimaterice din Republica Moldova, ar putea deveni un substantial produs turistic balneoclimateric de nivel international, cu conditia crearii in jurul lor a unei infrastructuri adecvate ("Bucuria", Vadul lui Voda, "Codri", Hirjauca, Calarasi si, indeosebi, "Nufarul alb", Cahul).


Turism Dental

Moldova este o destinatie turistica interesnata si ca turism de sanatate si anume Turism Dental.
dinti see more
Puncte atractive turistice din Republica Moldova pot fi mentionate:


Monumente ale naturii: "Toltrele Prutului", "O suta de movile", Pestera "Emil Racovita", Parcul Taul.


Rezervatii: Padurea din Domneasca, Codrii, Iagorlic, Prutul de Jos, Plaiul Fagului.Muzee: Casele-muzeu "Alexei Mateevici", "Aleksandr Puskin", "Constantin Stamati", "Igor Vieru", Complexul Muzeal "Orheiul Vechi", Muzeul National de Etnografie si Istorie Naturala, Muzeul National de Arheologie si Istorie a Moldovei, Muzeul Mestesugurilor Populare, Muzeul National Gagauz "Dumitru Cara Ciobanu".Conace: Conacul "Zamfir Ralli Arbore", Castelul de vinatoare al lui Manuc Bei.Manastiri si biserici: Capriana, Hincu, Rudi, Saharna, Tipova, Curchi, Frumoasa, Cosauti, Japca. Biserica Adormirii Maicii Domnului din Causeni.


Vinarii: Cricova, Milestii Mici, Purcari, Cojusna.


  Romantic Night Romantic Night • Oferte Speciale
 • Oferta Speciala
Savurati cele mai bune oferte ale hotelului
Bella Donna Chisinau Moldova
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hotel Chisinau Hotel Chisinau
© 2008-2015 Hotel Bella Donna Chisinau toate drepturile rezervate.
Pentru propuneri si informatii va rugam sa contactati hotelul.
Hotel Chisinau Hotel Chisinau