Hotel Chisinau

Hotel Bella Donna Chisinau, in centru Chisinau. Ofera bronare Hotels Chisinau on-line, arenda masinilor Chisinau, arenda auto in Aeroport Chisinau, tururi Chisinau, turism Moldova: Tururi vinicole Moldova, reduceri speciale Anul Nou, cazare Hotel Bella Donna. Transfer Chisinau, transfer aeroport Chisinau, oferta de ultima ora Hotels Chisinau, bronare avia biletelor, organizare conferentilor Chisinau.

Hotel Chisinau Hotel Chisinau

En Ro Ru It Fr

Hotel Chisinau, Rent a car

Hotel Chisinau
info@hotelbelladonna.md

Phone.: +373 22 548207
Phone/Fax: +373 22 548514
Skype:belladonnamoldova

Gsm: +373 79062985
Hotel Chisinau
Home Camere Facilitati Rezervare Contacte Turism GuestBook
 • Evenimente
04.04.2010
Pastele-Sarbatoarea Sfinta Primaverii
paste3 Ouale rosii, carnea de miel, pasca si cozonacul , vinul ros si mirosul imbatator de flori de primavera ne reaminteste de sarbatoarea religioasa si multastepatata- Sfintele Pasti sau cum se mai zice -Invierea lui Isus Hristos.

Dupa cum stim Pastele este sarabatoarea invierii lui Isus Hristos din morti, si e considerata una dintre cele mai impoartante sarbatori religioase a anului. Pastele nu are o data fixa de sarbatorire,ea difera de la an la an, acest fenomen fiind legat de miscarea de rotatie a lunii in jurul Pamintului (luna plina de dupa echinoctiul de primavara, numita si luna plina pascala). Deci noi sarbatorim, Invierea lui Isus Hristos in perioada- sfirsitul lunii martie si in inceputul lunii mai. paste4 In acest an toata lumea sarbatoreste Pastele la data de 4 aprilie, atit ortodoxii cit si catolicii. In Moldova acesta sarbatoare are caracteristici specifice si o importanta mai deosebita. Pregatirea trupeasca si sufleteasca pentru Pasti incepe odata cu Postul Mare, 40 de zile pina la Duminica Pastelui, o perioada de reflectie si penitenta si reprezinta 40 de zile pe care Isus Hristos le-a petrecut singuratic in pustiu inainte mortii si apoi invierii sale.O zi foarte importanta din ajunul Pastelui este joi.In aceasta zi clopotele bisericii inceteaza sa mai bata,fiindca in aceasta zi se incep suferintele lui Isus.Vinerea este Ziua Rastignirii lui Isus Hristos,in aceasta zi nu se practica munci grele,nu se aprinde focul si nu se coace paine fiindca este considerate o zi fara noroc si se mai tine post negru,nu se maninca si nu se bea. Iar in simbata sfinta se pregatesc bucate pentru masa de Pasti.Cum a fost mentionat mai sus acestea sunt: ouale rosii,carnea de miel,cozonacul sau pasca,pestele prajit,carne de iepure si o varietate larga de salate,sarmale etc.La masa de Pasti nu lipseste si vinul rosu. Aceste bucate sunt aduse la biserica pentru a fi stropite cu apa sfintita iar dimineata de Inviere fiecare persoana trebuie sa manance din bucatele sfintite la biserica si ciocnind oua rosii sa spuna " Hristos a inviat " primind raspunsul " Adevarat a inviat" paste6 In acest an, in ziua de Pasti Chisinaul a fost gazda la o multime de turisti din diferite tari europene. Hotelul Bella Donna a avut ocazia si o mare placere de a oferi cazare oaspetilor Chisinaului. Pentru a face oaspetii hotelului sa se simta ca acasa si simta atmosfera de sarbatoare personalul hotelului a facut un decor specific a masei traditionale de Pasti cu oua rosi, vin ,cozonac, fructe, luminari etc. paste5 Hotelul Bella Donna este cea mai buna alegere pentru turistii care au venit la Chisinau pentru o calatorie de afaceri sau doar pentru a sarbatori Sfintele Pasti in randul moldovenilor cu scopul de a afla mai multe despre traditiile si obiceiurile moldovenesti.
Vom fi bucurosi sa va vedem printre oaspetii nostri! Sunteti bineveniti in hotelul Bella Donna!!!.

  Romantic Night Romantic Night • Oferte Speciale
 • Oferta Speciala
Savurati cele mai bune oferte ale hotelului
Bella Donna Chisinau Moldova
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hotel Chisinau Hotel Chisinau
© 2008-2015 Hotel Bella Donna Chisinau toate drepturile rezervate.
Pentru propuneri si informatii va rugam sa contactati hotelul.
Hotel Chisinau Hotel Chisinau