Hotel Chisinau

Hotel Bella Donna Chisinau, in centru Chisinau. Ofera bronare Hotels Chisinau on-line, arenda masinilor Chisinau, arenda auto in Aeroport Chisinau, tururi Chisinau, turism Moldova: Tururi vinicole Moldova, reduceri speciale Anul Nou, cazare Hotel Bella Donna. Transfer Chisinau, transfer aeroport Chisinau, oferta de ultima ora Hotels Chisinau, bronare avia biletelor, organizare conferentilor Chisinau.

Hotel Chisinau Hotel Chisinau

En Ro Ru It Fr

Hotel Chisinau, Rent a car

Hotel Chisinau
info@hotelbelladonna.md

Phone.: +373 22 548207
Phone/Fax: +373 22 548514
Skype:belladonnamoldova

Gsm: +373 79062985
Hotel Chisinau
Home Camere Facilitati Rezervare Contacte Turism GuestBook
 • Turism
manastire soroca

Moldova-infoturistica! 5 locuri care merita de vazut!de la Hotelul Bella Donna www.hotelbelladonna.md


Welcome!
De ce Moldova?

R.Moldova este situata intre Nistru si Marea Neagra la Vest, la Nord riurile Nistru si Ceremus si la Sud fluviul Dunarea,riurile Milcov, Putna si Siret. Aflindu-se in Sud-Estul Europei, Moldova are granite cu Romania la Vest, iar la Nord, Sud si Est vecineaza cu Ucraina.

Cricova, este unul dintre cele mai mari beciuri din lume (150km). Beciurile de la Cricova ar putea pretinde pe drept sa se numere printre minunile lumii, deoarece aceste galerii ce se intind pe sub localitatea Cricova, reprezinta un adevarat oras subteran, cu strazi si bulevarde. Fiecare strada se numeste in conformitate cu marca vinului: Cabernet, Aligote, Feteasca, Sauvignon, Riesling…Secretul principal al originalitatii vinurilor de Cricova il reprezinta conditiile climaterice unice ale depozitelor subterane, unde se creaza aceste bauturi nobile. O semnificatie importanta pentru beciurile de la Cricova o au si salile de degustare aflate la adincime in pamint, cum ar fi: "La fundul Marii", "Casa mare", "Sala de conferinte" etc, unde se desfasoara diverse actiuni ca : degustari oficiale si mai putin oficiale, intilniri la nivel inalt etc. Productia beciurilor de la Cricova este urmatoarea:
Vinuri spumante clasice: Cricova (demi/sec 0,75l); Moldova (demi/sec 0,75l) s.a.
Vinuri spumante naturale: Cricova (demi/dulce 0,2l); Cricova(demi/dulce 1,5l); Cricova(rosu 0,75l)s.a.
Vinuri de colectie: Cabernet (0,7l); Codru(0,7); Dionis(0,7l); Pinot(0,7l); Vin nobil(0,7l); Cahor(0,7l)s.a.
Vinuri de marca(de calitate): Aligote(0,75l); Cabernet(0,75l); Codru(0,75l); Chardonnay(0,75l); Sauvignon(0,75l/0,187l);s.a
Vinuri de consum curent: Corsaro(0,7l); Natali(0,7l); Cabernet(0,75l); Merlot(0,75l)s.a.


Benny D'Arigo producatorul si exportatorul de vinuri din Italia, oaspete al Hotelului Bella Donna, www.hotelbelladonna.md, vizitind beciurile de la Cricova a ramas uimit de calitatea si originalitatea acestor vinuri.

Beciurile de la Cricova lasa in memoria fiecarui vizitator o urma de neuitat.
Va asteptam in beciurile noastre sa zicem impreuna cu www.hotelbelladonna.md "Hai Noroc!"


manastire sutademovile

Moldova-infoturistica! 5 locuri care merita de vazut!


Din punct de vedere a turismului rural in Moldova sunt foarte multe locuri frumoase care se merita de vazut,asa cum ar fi: orasul Soroca care este situate la 9160 km) de capitala R.Moldova, Chisinau. Orasul Soroca este unul dintre cele mai pitoresti orase din R.Moldova, aici se afla monumentul de valoare istorica Cetatea Sorocii care este o cetate moldoveneasca din secolul XV, construita de Domnitorul Stefan cel Mare, pe locul unei vechi fortarete genoveze, Alciona. Mai apoi cetatea a fost reconstruita de catre Petru Rares, care a reconstruit zidurile in piatra de (15-20m), care se pastreaza si astazi intr-o stare exceptionala. Cetatea este intr-o forma circulara cu 5 turnuri pozitionate la distanta egala unul fata de altul. Cetatea Sorocii gazduieste astazi expozitia Muzeului de etnografie si istorie din oras. Oaspetii care vin in Soroca pot merge sa vada schitul rupestru din sec.XIX de la trecatoarea Bechir, sa urce la monumental "Luminarea Recunostintei (2007)", situate la 35m inaltime, de la terasa caruia se vede o priveliste fascinanta a orasului si a riului Nistru. De asemenea un interes deosebit prezinta vizitarea cartierului tiganesc din Soroca cu traditiile specifice.

Pestera "Emil Racovita", este una din cele mai mari pesteri din lume si este situata in apropierea satului Criva de la Nordul R.Moldova. Ea a fost descoperita in 1959 in urma unei explozii la cariera de ghips de linga satul Criva. Intrarea se afla pe teritoriul Republicii Moldova. In interiorul Pesterii functioneaza o mare cariera de extragere a gipsului prin explozii. Pestera "Emil Racovita" este a sasea pe lista subteranelor gigantice de pe planeta. In Pestera sunt multe lucruri interesante de vazut, cum ar fi: 89km de galerii,13 lacuri mari cu apa curata si cristalina a caror adincime variaza de la 0,5 pina la 2m, ca: "Lacul Dezamagirii Verde", "Lacul Studentesc", "Lacul Comsomolist", "Lacul Sportivului", precum si labirinturi subterane, fintini, tuneluri etc.Veti descoperi un monument al naturii de o importanta mondiala. Va asteptam dragi speologi sa ne uimim impreuna cu www.hotelbelladonna.md de minunatiile acestei pesteri."O suta de Movile" se afla circa la (200km) de Chisinau si (130km) de Iasi si este un fenomen natural unic. In realitate movilele sunt peste 3500. "Suta de Movile" prezinta un peisaj de o mare valoare stiintifica si estetica. Acest peisaj unical este situat pe versantul vaii Prutului, la sud-est de satele Braniste si Avrameni din jud. Balti. "O Suta de Movile" are o lungime de 8km si o latime de 2,3-1,7km. Peiasajul cuprinde 6 terase ale Prutului. "Suta de Movile" este unicul loc din Europa, unde sunt concentrate intr-un numar atit de mare recife submarine ale Marii Mediteraneene. Cercetarile de ultima ora spun ca aceste movile sunt un fenomen natural, deocamdata neelucidat in toate aspectele sale. Pe teritoriul unde sunt amplasate movilele se afla multe specii de pante deosebit de rare: ruscuta de primavara, diverse specii de in, garofitele de cimp etc. In orice anotimp al anului aici plantele de stepa infloresc, oferind in fiecare zi noi culori, noi aspecte, bucurind ochiul si sufletul cu farmecul lor.Vizitind "Suta de Movile" veti purta pentru totdeauna amintiri frumoase a unui monument al naturii unic in toata lumea.

manastire orhei

Moldova-infoturistica! 5 locuri care merita de vazut!


Orheiul Vechi , reprezinta o diversitate de atractii pentru turisti si ofera diferite complexe arheologice amplasate in valea riului Raut, la distanta de 60km spre Nord-Est de la orasul Chisinau. Orheiul Vechi este o adevarata opera de arta. Pe suprafata acestui complex arheologic se afla un numar mare de monumente naturale si de arhitectura care se trag din istorie si legenda. Numele acestei rezervatii arheologice provine de la denumirea unei localitati istorice, orasul medieval Orhei,c are a existat pe aceste meleaguri in sec.XV-XVI, denumit ulterior Orheiul Vechi. Din cadrul complexului Orheiul Vechi fac parte 2 promontorii gigantic (Pester si Butuceni) la care se alatura si alte 3 promontorii (Potarca,Selitra si Scoc) amplasate in lant de la nord la sud. In cadrul complexului arheologic se afla citeva constructii monumentale din piatra, precum si o multime de pesteri mai mari sau mai mici sapate in stincile calcaroase. Primul complex rupestru este situat in partea de nord a sirului de pesteri, la circa 500m spre est de la biserica Sfinta Maria, Manastirea lui Bosie, care reprezinta un complex arhaic, alcatuit din galerii amenajate in citeva randuri, cu o biserica rupestra, compartimentata cu altar si naos, chilii spatioase, inscriptii din sec.XVI-XVII, etc. Al doilea complex rupestru se afla la circa 30-60 de metri mai sus de nivelul apei Rautului, se gaseste la vest de Manastirea lui Bosie, sub talpa citadelei geto-dace, in regiunea bisericii Sfanta Maria si mai spre vest. Acest complex cuprinde circa 30 de pesteri amenajate in rinduri orizontale in stinca calcaroasa. Al treilea complex rupestru este Manastirea Pestera, care se afla la o inaltime de 60m, deasupra apei riului Raut. Manastirea este alcatuita dintr-o splendida biserica rupestra cu altar. Langa clopotnita, deasupra bisericii rupestre, exact la marginea prapastioasa a promontoriului, este instalata o cruce masiva din piatra, datata cu sec.XVIII. Multe locuri frumoase sunt in Orheiul Vechi, dar ca sa va convigeti de asta trebuie sa le vizitati, doar asa va veti convinge de frumusetea acestui complex arheologic.Sunteti mereu bineveniti in Moldova, nu veti regreta!
www.hotelbelladonna.md
  Romantic Night Romantic Night • Oferte Speciale
 • Oferta Speciala
Savurati cele mai bune oferte ale hotelului
Bella Donna Chisinau Moldova
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hotel Chisinau Hotel Chisinau
© 2008-2015 Hotel Bella Donna Chisinau toate drepturile rezervate.
Pentru propuneri si informatii va rugam sa contactati hotelul.
Hotel Chisinau Hotel Chisinau