Hotel Chisinau

Hotel Bella Donna Chisinau, in centru Chisinau. Ofera bronare Hotels Chisinau on-line, arenda masinilor Chisinau, arenda auto in Aeroport Chisinau, tururi Chisinau, turism Moldova: Tururi vinicole Moldova, reduceri speciale Anul Nou, cazare Hotel Bella Donna. Transfer Chisinau, transfer aeroport Chisinau, oferta de ultima ora Hotels Chisinau, bronare avia biletelor, organizare conferentilor Chisinau.

Hotel Chisinau Hotel Chisinau

En Ro Ru It Fr

Hotel Chisinau, Rent a car

Hotel Chisinau
info@hotelbelladonna.md

Phone.: +373 22 548207
Phone/Fax: +373 22 548514
Skype:belladonnamoldova

Gsm: +373 79062985
Hotel Chisinau
Home Camere Facilitati Rezervare Contacte Turism GuestBook
 • Despre Moldova

15.03.10
Excursia include o calatorie
cu automobil si ghid prin oras
vizitind principalele obiective turistice.
Inceputul turului de la orele 12:00
Tur Chisinau de zi
portile orasului1.Catedrala Nasterea Domnului (30 min):
A fost ridicata in 1836 dupa proiectul arhitectului Avraam Melnikov
catedral 2.Bulevardul Stefan cel Mare, Monumentul lui Stefan celstefan
Mare(20min), parcului Central al Catedralei(30min), Arca de Triumf(15min),arcaAleea Clasicilor Literarii30min), aleea
vizitarea muzeului Nationalcatedrala de Istorie si Arheologie(1h 30min)In fondurile muzeului sunt adunate o multime de exponate din istoria Moldovei din timpurile stravechi.Muzeul este structurat in mai multe sali tematice. Sunt expuse peste 263 mii de exponate 3.Prinz in Restaurantul "Acasa la Mama"(55min). Restaurant cu specific national "Acasa La Mama" ofera vizitatorilor o atmosfera familiara. 4.Vinaria de la Cricova Combinatul "Cricova" fara indoiala, este perla vinificatiei moldave.In subsolurile celebre din calcar natural,sub supravegherea prudenta a vinificatiilor se pastreaza vinurile excelente. images cricova
Din file Stravechi


evul-mediu evul-mediu

Antichitate si evul mediu

In vechime, teritoriile Moldovei de astazi erau locuite de catre Daci. Intre secolele I si VII d.Ch., sudul tarii era periodic in miinile romanilor, dupa care si in cele ale Imperiului Bizantin. Locatia teritorialo-strategica a Moldovei pe traseul dintre Asia si Europa a generat numeroase invazii straine, cum ar fi cele ale sarmatilor, gotilor, hunilor, avarilor, maghiarilor, kievenilor rusi, pecenegilor, cumanilor si mongolilor.


istorie istorie

Principatul Moldovei

Invaziile tatare au continuat de asemenea, dupa infiintarea Principatului Moldovei in 1359, delimitata de Dunare si Marea Neagra in sud, Muntii Carpati in vest si riul Nistru in est. Teritoriile sale cuprind in prezent teritoriul Republicii Moldova, la est 8 din cele 41 de judete din Romania (care, in prezent la fel ca Republica, este cunoscut de localnici ca Moldova), Cernauti si Budjak din Ucraina . In 1538, Principatul a devenit o parte al Imperiului Otoman, dar a pastrat o autonomie interna si partial una externa.


secolul XIX secolul XIX

Secolul XIX

In 1812, in conformitate cu Tratatul de la Bucuresti dintre Imperiul Otoman, a carui vasal a fost Moldova, si Imperiul Rus, primul a cedat jumatate din teritoriul Principatului Moldovei de Est, de-a lungul Hotinului si vechii Basarabii (modernul Budjak), in ciuda numeroaselor proteste ale moldovenilor. La inceput, rusii au folosit numele de "Oblast" a Moldovei si Basarabiei, care ii permitea un mare grad de autonomie, insa mai tirziu (in 1828) a suspendat-o de auto-administrare si a numit-o Guberniya Basarabiei, sau pur si simplu Basarabia, incepind un proces de Rusificare. Partea de vest a Moldovei (care nu este o parte din Moldova de astazi) a ramas un principat autonom, si in 1859, s-a alipit la Tara Romaneasca, pentru a forma Regatul Romanesc

Politica Tarista, in Basarabia, a avut scopul de a deznationaliza elementului romanesc de pe acest teritoriu. interzicind dupa anii 1860 educatia religioasa in limba romana a maselor. Cu toate acestea, efectul a fost mai degraba, o rata foarte redusa de alfabetizare, decit o deznationalizare.


independenta moldovei independenta moldovei

Capatarea Independentei

In noile conditii politice create dupa 1985 de politica "de glasnosti" introduse de Mihail Gorbaciov, in 1986, pentru a sprijini perestroika (restructurarea), a fost formata o miscare Democrata din Moldova, care in 1989 a devenit cunoscuta sub numele pro-nationalist de Frontul Popular din Moldova (FPM). Incepind din 1988, alaturi de alte republici sovietice periferice, Moldova a inceput sa se deplaseze spre independentă. Pe 27 august 1989, FPM, a organizat o imensa demonstratie in Chisinau, care a devenit cunoscuta sub numele de Marea Adunare Nationala,si care a presat autoritatile din Republica Socialista Sovietica Moldoveneasca sa adopte la 31 august 1989-o lege prin care limba moldoveneasca a fost proclamata drept limba de stat a MSSR si scrisa cu script latin. Identicitatea sa cu limba romina a fost de asemenea stabilita.


priveliste Moldova priveliste Moldova

Regatul Verde

Cea mai mare parte a tarii se afla intre doua riuri, Nistru si Prut. Moldova, avind un sol bogat si o climă temperat-continentala (cu veri calde si ierni blinde) s-a transformat in una dintre cele mai productive regiuni agricole inca din cele mai vechi timpuri, precum si intr-un furnizor major de produse agricole din Europa de Sud-Est. Tara este situata foarte aproape de Marea Neagra. In timp ce partea de nord a tarii este deluroasa, inaltimile nu pot depasi 430 de metri - cel mai inalt punct fiind Dealul Balanesti. Dealurile din Moldova sunt o parte din Podisul Moldovei care provin, geologic, din Muntii Carpati.


Vita-de-vie Vita-de-vie

Fascinantul Vin

Moldova este renumita pentru vinurile sale. Timp de mai mulţi ani ocupatia generala a populatiei Moldovei a fost viticultura si vinificatia. Dovezi despre aceasta le avem in prezent in memorialele si documentele istorice, folclorice, si chiar in limba romana vorbita. Tara are o industrie bine stabilita a vinului. Are o suprafata de vie de 147000 hectare din care 102500 ha sunt folosite pentru productia comerciala. Cea mai mare parte a productiei de vin a tarii este produsa pentru export. Multe familii au propriile recete(tehnologii) si livezi de struguri, care au fost transmise din generatii in generatii.
  Romantic Night Romantic Night • Oferte Speciale
 • Oferta Speciala
Savurati cele mai bune oferte ale hotelului
Bella Donna Chisinau Moldova
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hotel Chisinau Hotel Chisinau
© 2008-2015 Hotel Bella Donna Chisinau toate drepturile rezervate.
Pentru propuneri si informatii va rugam sa contactati hotelul.
Hotel Chisinau Hotel Chisinau