Hotel Chisinau

Hotel Bella Donna Chisinau, in centru Chisinau. Ofera bronare Hotels Chisinau on-line, arenda masinilor Chisinau, arenda auto in Aeroport Chisinau, tururi Chisinau, turism Moldova: Tururi vinicole Moldova, reduceri speciale Anul Nou, cazare Hotel Bella Donna. Transfer Chisinau, transfer aeroport Chisinau, oferta de ultima ora Hotels Chisinau, bronare avia biletelor, organizare conferentilor Chisinau.

Hotel Chisinau Hotel Chisinau

En Ro Ru It Fr

Hotel Chisinau, Rent a car

Hotel Chisinau
info@hotelbelladonna.md

Phone.: +373 22 548207
Phone/Fax: +373 22 548514
Skype:belladonnamoldova

Gsm: +373 79062985
Hotel Chisinau
Home Camere Facilitati Rezervare Contacte Turism GuestBook
 • Turism vitivinicol

Producerea de Vinuri In Moldova

becivechi

Moldova este o tara cu traditii in domeniul vinificatiei. Inca din timpuri stravechi, cetatenii Moldovei practicau arta de producere a vinului din struguri de vita-de-vie. Cindva in trecul ( dupa unele surse in sec 8 i.Hr) Tracii au adus populatiei rezidente pe teritoriul Moldovai contemporane secretul producerii vinului.


vin Multi ani, vinul era pentru triburile locale dupa cum spune Biblia vin- sursa a sanatatii. Cu timpul Dacii nu numai beau vin dar si il mincau, posedind tehnologie de inghetare a vinului. Pe timpul domniei lui Burebista, migratia populatiei a cauzat raspindirea practicarii vinificatiei si in alte regiuni.
see more.Ciorchinul de aur. Cocostircul alb.Legenda si istorie


vinuritur vinuritur

Cultura vitei de vie pe aceste meleaguri dateaza din vremuri imemorabile. Amprente ale frunzelor de Vitus Teutonica gasite linga Naslavcea pe malul Nistrului au o virsta ce numara milioane de ani.
Stramosii daci, o ramura a tracilor, descoperisera producerea vinului din struguri inaintea altor popoare. In mileniul I i. Hr. coloniile grecesti din tirgurile riurilor Dunarea, Nistru si Prut exporteaza catre orasele Eladei cantitati importante de vin. Romanii, dupa ce cuceresc Dacia (sec. I d. Hr.) fac din ea o tara a viilor si cerealelor. In sec. XIV, odata cu constituirea statului feudal al Moldovei, s-a remarcat o inflorire a procesului de cultivare a vitei de vie. In sec. XIX Basarabia, cum era denumita partea dintre riurile Prut si Nistru a Moldovei medievale, devenise una dintre cele mai mari exportatoare de vinuri din zona.
Productia vinicola se baza pe cultivarea soiurilor autohtone Rara neagra, Plavai, Galbena, Zghiharda, Batuta neagra, Feteasca neagra, Tamiioasa, Tita caprei, Pasareasca, Cabasia si altele.In a doua jumatate a sec. XIX are loc o plantare intensiva a unor soiuri straine, in deosebi franceze. La sfirsitul secolului XIX viile au suferit de philoxera, o boala a vitei de vie, care a atacat multe soiuri de origine regionala. Arta de a produce si a consuma strugurii, mustul si vinul la moldoveni a fost si ramane o parte integra a culturii acestui neam.
see04.02.2009

In cadrul Zilelor vinului moldovenesc, organizate in cadrul celei de-a 16-a editii a expozitiei internationale "Prodexpo 2009" de la Moscova, in perioada de 9 si 10 februarie, R. Moldova va fi reprezentata de 19 de companii vinicole, cu o gama larga de vinuri.

"Scopul participarii noastre consta in aprofundarea relatiilor comerciale dintre companiile vinicole moldovenesti cu partenerii lor straini, sa prezentam consumatorilor din Federatia Rusa cat mai aproape si mai real calitatea si diversitatea produselor noastre alcoolice", - a specificat pentru Info-Prim Neo Iurie Mudrea, seful Directiei Analize, Prognoze si Promovare din cadrul Agentiei Agroindustriale "Moldova-Vin".

Potrivit organizatorilor, programul Zilelor vinului moldovenesc este foarte amplu. Timp de doua zile vor avea loc mai multe mese rotunde, degustari, prezentari de produse, un for de afaceri, un master class a celor mai bune produse, precum si un program cultural, sustinut de catre artistii moldoveni la Moscova.

Expozitia internationala specializata "Prodexpo 2009" se va desfasura in perioada de 9 - 13 februarie si va intruni peste 2 600 de companii din 70 de tari ale lumii.

Organizatorii Zilelor vinului moldovenesc la Moscova sunt Agentia Agroindustriala "Moldova-Vin" si Camera de Comert si Industrie a R. Moldova.

Printre actiunile de promovare a vinurilor moldovenesti peste hotare, planificate pentru anul curent, se mai inscrie participarea companiilor autohtone la Festivaluri ale vinului si culturii moldovenesti in China, Polonia, Cehia si alte state.

Info-Prim Neo

Locul intai in cadrul concursul "Preferintele publicului" a ocupat compania "Alianta-Vin" cu vinul "Cagor"


23.02.2008

Locul intai in cadrul concursul "Preferintele publicului" a ocupat compania "ALIANTA-VIN" cu vinul "Cagor". La concurs au participat vizitatorii Expozitiei internationale "ExpoVin Moldova 2008", in perioada 20-23 februarie.

Locul doi a ocupat compania "VINARIA BOSTAVAN" cu vinul "Ciornai doctor", iar locul trei au impartit "Pastoral" de la "CHATEAU VARTELY", "Slivovita Domasneaia" de la "SUVOROV-VIN" si "Chardonnay" produs de "IMPERIAL-VIN".

Concursul s-a desfasurat in cadrul unor degustari deschise si inchise. La degustarea deschisa au participat circa 800 de vizitatori ai expozitiei. Degustarea inchisa s-a desfasurat in forma de studiu. Vizitatorilor le-au fost propuse cateva vinuri de la diferiti producatori, produse dintr-un singur soi de poama, "Cabernet-Sauvignon" sau "Chardonnay" de recolta anului 2006.

Dupa degustarea vinurilor rosii si albe participantii au avut posibilitatea sa aleaga doar o singura bautura dupa placul sau.

InfoMarket.MD

Cucerirea unei noi "citadele"


25.06.2007

Vinurile Acorex Wine Holding au mai cucerit o inaltime concursul Les Citadelles du Vin, cistigatorii caruia sunt in mod traditional premiati in cadrul expozitiei anuale Vinexpo din Bordeaux, Franta.

Prestigiosul concurs international Les Citadelles du Vin a adus oenologilor nostri noi trofee:

Cuvee Alexandr 2005 a obtinut Trophee Excellence,

iar Albastrele Sauvignon Blanc 2005 a fost premiat cu Trophee Prestige.

Les Citadelles du Vin se deruleaza anual sub egida O.I.V. (Office International de la Vigne et du Vin Organizatia Internationala a Vitei-de-Vie si Vinului). In acest an la concurs au fost prezentate 1466 de vinuri din 31 de tari. Juriul, compus din 75 de experti din 24 de tari ale lumii, au acordat un numar total de 401 premii. Premiile obtinute de catre Acorex Wine Holding - Trophee Excellence si Trophee Prestige - demonstreaza inca o data faptul ca extraordinarele vinuri moldovenesti merita pe deplin sa stea pe aceeasi treapta cu cele mai bune vinuri ale brand-urilor mondiale, iar calitatea produselor companiei se desavarseste in fiecare an.

Puteti comanda vinurile care au cistigat Les Citadelles du Vin 2007 prin intermediul programului "VIP Private Collection", ale caror detalii le puteti gasi pe site-ul www.acorex.net.

Press-release este prezentat de catre compania ACOREX WINE HOLDING SA, IM
WINE FESTIVAL 2009

Data: 08.10 - 09.10.2009
Tara, Orasul: Moldova, Chisinau
Locul desfasurarii: Centrul International de Expozitii "MOLDEXPO"

Expozitia va cuprinde un numar larg de participanti, programul include degustatii si prezentare a vinurilor, show-programe, concursuri, excursii pe traseul vinului in cinstea Zilei Nationale a Vinului.

Le Week-end Des Grands Amateurs in Bordeaux

Data: 16.05 - 17.05.2009
Ora desfasurarii: 10:30 - 17:00
Tara, Orasul: Franta, Bordeaux
Locul desfasurarii: Hangar 14 in Bordeaux

Acest eveniment unic va avea loc la Bordeaux, Franta, pe 16 si 17 mai 2009. Bucurati-va de o degustare de vin, care este oferita pentru iubitorii de vin . Expozitia ofera posibilitatea de a gusta unele din cele mai bune vinuri din lume la fel ca profesionistii , si posibilitatea de a cunoaste oamenii care se afla in spatele acestor vinuri, toate acestea se vor petrece sub un acoperis. Veti participa la o cina de gala unde producatorii de vinuri vor prezenta vinurile: sec alb, sec rosu si alb demidulce. Deasemenea Duminica 17.05 se va desfasura o competitie la Golf intre producatorii de vinuri si iubitorii de vinuri.

2009 Chianti wine festival Montespertoli

Data: 23.05 31.05.2009
Tara, Orasul: Italia, Montespertoli

Un festival de Vin Chianti echitabil ce va dura 10 zile la sfirsitul lunii mai in Montespertoli, Toscan oras in inima Chianti zona. Este de asemenea, un festival cu degustari de vin, produse alimentare si standuri de muzica. Vor fi prezentate cele mai bune vinuri din zona Chianti Colli Fiorentini si Chianti Montespertoli. Orasul are de asemenea un important muzeu de vin. Editia din 2008 a avut loc la 24 mai pe 2 iunie.

San Mateo, wine harvest festival

Data: 14.09 - 21.09.2009
Tara, Orasul: Spania, La Rioja

San Mateo wine festival include o saptamina de festivitati care coincide cu sarbatoarea San Mateo celebrata in Spania pe data de 21 septembrie. Programul include o Parada cu Costume si parade de vagoane ornate cu diferite simboluri ale vinificatiei si o serie de alte ceremonii tipice Spaniole. In mare parte acest festival de veselie este o savurare de vinuri Rioja si mincaruri cu specific regional. Inaugurarea fintinei cu Vin este unul dintre primele spectacole ale saptaminii urmat de o parada cu masti.

  Romantic Night Romantic Night • Oferte Speciale
 • Oferta Speciala
Savurati cele mai bune oferte ale hotelului
Bella Donna Chisinau Moldova
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hotel Chisinau Hotel Chisinau
© 2008-2015 Hotel Bella Donna Chisinau toate drepturile rezervate.
Pentru propuneri si informatii va rugam sa contactati hotelul.
Hotel Chisinau Hotel Chisinau