Hotel Chisinau

Hotel Bella Donna Chisinau, in centru Chisinau. Ofera bronare Hotels Chisinau on-line, arenda masinilor Chisinau, arenda auto in Aeroport Chisinau, tururi Chisinau, turism Moldova: Tururi vinicole Moldova, reduceri speciale Anul Nou, cazare Hotel Bella Donna. Transfer Chisinau, transfer aeroport Chisinau, oferta de ultima ora Hotels Chisinau, bronare avia biletelor, organizare conferentilor Chisinau.

Hotel Chisinau Hotel Chisinau

En Ro Ru It Fr

Hotel Chisinau, Rent a car

Hotel Chisinau
info@hotelbelladonna.md

Phone.: +373 22 548207
Phone/Fax: +373 22 548514
Skype:belladonnamoldova

Gsm: +373 79062985
Hotel Chisinau
Home Camere Facilitati Rezervare Contacte Turism GuestBook
  • Manastiri

"Marturii ale credintei ... Manastiri"



Lasind in urma progresul tehnologic, manastirile tind sa atraga mai multi vizitatori an de an, care sunt in cautarea unei escapade din rutina zilnica, grijile cotidiene si oboseala de modernismul progresiv. Simplitatea, linistea si frumusetea locurilor ferite de transformarile tehnologice ale omenirii, prcum si sfintenia locurilor tind sa atraga turistii care ramin impresionati de virginitatea si frumusetea locurilor.Manastirile ce urmeaza a fi descrise sunt cele care cel mai ades rapesc privirile si cuceresc interesul turistilor atit in limitele tarii cit si in afara acestora.



Manastirea Calarauseuca



manastire manastire Undeva prin nordul Moldovei, la 180 km de orasul Chisinau se inalta falnica manastirea cu hramul "Adormirea Maicii Domnului " care poarta numele de Calarauseuca. Aici se pastreaza si in prezent o particica din moastele Sfintului Mitrofan din Voronej.Slujbele sunt tinute cu preponderenta in limba rusa, si in proportie foarte mica in limba romina.Astazi aici vietuiesc 22 de calugarite impreuna cu maica stareta Eufrosia Pesterean. scurt istoric



Manastirea Capriana


capriana capriana Alaturi de manastirea Varzaresti, Manastirea Capriana, asezata linga satul cu acelasi nume, la 30 km de Cisinau, este unul dintre cele mai vechi asezaminte monahale din Moldova. Numele manastirii in care astazi vietuiesc 30 de calugari initial era de Vasnevat, dupa numele piraului din apropiere(a carui denumire in prezent este de Iasnovat).Oficial este atestata in anul 1420 intr-o danie domneasca. In 1945 Primeste hramul "Adormirea Maicii Domnului" fiind astazi sub conducerea Staretului Arhimandrit Platon Manole. Manastirea a fost inchinata in doua randuri manastirii Zografu din Sfantul Munte Athos.
Manastirea Capriana a avut o biblioteca cu multe carti si hrisoave de valoare, printre care pomelnicul manastirii Dobrovat, care incepea cu primul ctitor al manastirii - Stefan cel Mare - si se incheia in anul 1821. Dupa anul 1924, acesta s-a pierdut. Aici a trait si cronicarul Eftimie al Moldovei, solul domnitorului Alexandru Lapusneanul la Moscova. scurt istoric



Manastirea Condrita



condrita condrita Manastirea care este purtatoare a hramului "Sfintul Ierarh Nicolae" este situata la doar 25 km de la Chisinau.Aceasta a apartinut de manastirea Capriana pina in anul 1918 fiind de fapt intemeiata in 1783 de catre Ieromonarhul Iosif si de citiva calugari din obstea manastirii Capriana.Prima biserica, cu hramul Sfantul Ierarh Nicolae, a fost intemeiata in 1820, de iconomul Rafael. Intre 1895-1897, prin stradania iconomului Teofan Ursu, ajutat de numerosi credinciosi,se construieste biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului.



Manastirea Cosauti



mancos mancos Manastirea a fost infiintata in anul 1994 de catre patronatul satului Cosauti, Ieronim Pali, Acesta construieste o biserica cu hramul Adormirii Maicii Domnului, dupa un proiect donat de IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.Biserica este terminata in anul 1999, construindu-se apoi si un corp de chilii cu trapeza,fiind amplasata pe malul Nistrului, in apropierea locului numit "Pristol". Aici, in urma cu 170 de ani s-a aflat o manastire de calugari cu hramul Nasterea Maicii Domnului, intemeiata in anul 1729 de doi preoti monahi, Pavel si Gavriil. Manastirea a ajunsin ruina, astfel incat, in anul 1833, a fost inchisa. Averea, precum si arhiva ei au fost predate manastirii Calareuseuca. Pe locul ei a ramas un mic paraclis, unde pelerinii aprind lumanari si se inchina.Slujbele sunt oficiate atit in limba romina cit si in limba rusa.



Manastirea Curchi



manastire manastire Si astazi inca se polemizeaza in jurul momentului aparitiei manastirii Curchi, unii istorici sustini ca aceasta ar data inca din timpul lui Stefan cel Mare,cind un vestit capitan, Dumitras Curtea, se calugareste si ajunge primul egumen al manastirii. Insa o parte din cercetatori argumenteaza ca manastirea ar fi datind de pe vremea domnitorului Alexandru Ghica. Iordache Curchiu intemeiaza pe mosia sa razeseasca un schit de lemn cu hramul Sfantul Dumitru si se tunde aici in monahism, in anul 1773. In 1809 schitul devine manastire. Un fost ofiter din armata rusa, originar din Transilvania, pe nume Sabau se calugareste aici in anul 1810 si zideste biserica mare din piatra, cu hramul Nasterea Maicii Domnului, in 1844 se construieste biserica de iarna, cu hramul Sfantul Dumitru. scurt istoric



Manastirea Dobrusa



dobrusa dobrusa Manastirea a fost intemeiata in 1772 de monahii Ioasaf de la Probota si Eufimie de la Curchi, pe mosia manastirii Probota. Ei construiesc o biserica din lemn cu hramul Sfantul Ierarh Nicolae, terminata in anul 1775. Peste mai bine de doua secole (in 1939), pe locul ei se va construi o biserica din piatra. In 1822 se construieste si o biserica din piatra, ctitor principal fiind boierul Toma Cosma. In 1847 se zideste biserica Schimbarii la Fata, folosita ca paraclis de iarna. Episcopul Hotinului Visarion Puiu reinnoieste bisericile si infiinteaza aici o scoala de cantareti si o mare tipografie, de unde aveau sa iasa multe carti de raspandire a credintei ortodoxe, folositoare basarabenilor vaduviti atata vreme de carte romaneasca.
Manastirea Dobrusa mai are un schit "in deal", a carui biserica are hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Slujbele se desfasoara dupa tipic. scurt istoric



Manastirea Frumoasa



frumoasa frumoasa Manastirea a fost locul de metanie a lui Iosif Naniescu care a fost Mitropolit al Moldovei intre 1875-1902, in timpul sau a fost terminata si constructia Catedralei metropolitane din Iasi (1887). Aceasta manastire care poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului" adaposteste astazi 32 de calugari si este situata intr-un loc pitoresc care intru totul adevereste numele pe care il poarta - "Frumoasa". Manastirea dateaza inca din anul 1804 fiind infiintata de catre razesul Efrem Iurco. Acesta se calugareste si, impreuna cu ieromonahii Serafim, Macarie, Ioanichie si cu calugarul Anastasie, ridica o manastire pe proprietatea sa din satul Oliscani. Numele lui de calugarie devine Eftimie.
In anul 1810 se sfinteste prima biserica din lemn, langa cele cateva chilii construite de calugari. In anul 1851 se sfinteste biserica mare din piatra, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. scurt istoric



Manastirea Saharna



sahana saharna Manastirea Saharna se afla in apropierea riului Nistru fiind inconjurata de citeva dealuri stincoase, unele dintre ele impadurite ce pare a izola manastirea de restul lumii.Schitul rupestru este format dntr- bisericuta si patru chilii,care dateaza inca din sec XIV si este amplasat in apropierea manastirii.
Actuala manastire a fost intemeiata in anul 1776 de monahul Vartolomeu Ciungul (Krivorucikoi). Acesta repara schitul rupestru parasit, construieste chilii noi si doua biserici din lemn, inchinate Maicii Domnului si Sfantului Nicolae. In acea vreme, proprietar al terenului era Enache Hristoverghi Lazu. Biserica mare, cu hramul Sfanta Treime, a fost construita intre 1818-1821. scurt istoric



Manastirea Hincu



hancu hancu Aceasta este posibil cea mai mare manastire d epe teritoriul republicii, aici isi duc traiul 78 de calugarite. Manastirea in sine a fost intemeiata initial ca schit, in inima codrilor, pe timpul domnitorului moldovean Duca Voda, de catre stolnicul Mihalcea Hincu, la dorinta fiicei acestuia.Biserica Sfintei Cuvioase Parascheva.
Este pictata de Nicolai Panciuc, un renumit pictor de la manastirea Poceaevo din Ucraina.Printre ctitori se numara si Mircea Snegur, fostul presedinte al Republicii Moldova.
Pe teritoriul manastirii se va inalta in curand o catedrala cu hramul Sfantul Mare Mucenic Pantelimon. scurt istoric



Manastirea Noul Neamt



noulneamt noulneamt Manastirea dateaza inca de pe vremea domnitorului moldovean Alexandru Ioan Cuza si mai este cunoscuta sub numele de Chitcani. La inceput, calugarii au folosit biserica parohiala Sfantul Nicolae, datand din 1834. In anul 1867 se construieste catedrala Inaltarii Domnului, care a avut rolul de biserica principala a manastirii. In 1885, se inalta biserica Inaltarii Sfintei Cruci, iar in anul 1904, biserica Adormirii Maicii Domnului. Tot in acea perioada s-a construit si clopotnita, cu 5 nivele si o inaltime de 60 de metri, fiind cea mai inalta din Basarabia.
Aici se afla toiagul de pastorie al Sfantului Paisie Velicikovski si mai multe manuscrise ale arhimandritului Andronic Popovici, intemeietorul lavrei.
Manastirea a avut o icoana facatoare de minuni a "Maicii Domnului de la Noul Neamt", aflata astazi la manastirea Caldarusani de langa Bucuresti. scurt istoric

    Romantic Night Romantic Night



  • Oferte Speciale
  • Oferta Speciala
Savurati cele mai bune oferte ale hotelului
Bella Donna Chisinau Moldova
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hotel Chisinau Hotel Chisinau
© 2008-2015 Hotel Bella Donna Chisinau toate drepturile rezervate.
Pentru propuneri si informatii va rugam sa contactati hotelul.
Hotel Chisinau Hotel Chisinau